KREDITI

Korisne informacije o kreditima

Ako radite u Njema─Źkoj:

auxmoney - Geld leihen f├╝r den UrlaubZa one koji ┼żive u Hrvatskoj

┼Żelite jeftinije kupovati

Bio preparati jeftiniji i 60%
Posao za sve
Hipotekarni krediti

Hipotekarni krediti-dugoro─Źni je kredit (s rokom dospije─ça od deset do dvadeset godina) koji je osiguran upisom hipoteke, odnosno zalo┼żnoga prava na nekretnini. Hipotekarni vjerovnik (banka ili druge specijalizirane financijske institucije) vra─çanje kredita osigurava tzv. intabulacijom, odnosno pravnim postupkom uknji┼żbe zalo┼żnoga prava na nekretnini, temeljem kojega dospjela nenapla─çena potra┼żivanja mo┼że namiriti iz vrijednosti zaloga.

Banke imaju u dana┼ínje vrijeme u svojoj ponudi ┼íiroku paletu i izbor hipotekarnih kredita. Kako smo svjedoci da je danas nemogu─çe prona─çi jamca, ┼íto zbog ─Źinjenice da je velika ve─çina potencijalnih jamaca ve─ç prezadu┼żena, te zbog toga ┼íto je ve─çina ljudi koji su bili jamci morali otpla─çivati kredite du┼żnika. Zbog tih ─Źinjenica banke kako bi nastavile svoje poslovanje, postale su relativno fleksibilnije u odnosu na razdoblje prije desetak godina, sada nude niz raznovrsnih modela hipotekarnih kredita. Potrebno je razlikovati hipotekarni kredit od stambenog kredita.

Neke mogu─çnosti hipotekarnih kredita koje su nekada bile. Za detaljnije i nove informacije obratite se bankama.
Uskoro više informacija na ovu temu.

1.

- do 100.000 eura sa rokom otplate do 25 godina
- kamata od 9,50 % pa do 10,50 %
- 10 % depozita
- bra─Źni partner je obvezni sudionik u kreditu, ali samo formalni
 

2.

Kredit uz hipoteku od 10.000 eura do 150.000 eura
- rok otplate do 20 godina-
- rata kredita 1.278 eura
- mogu se zatvarati dugovanja
- kamta od 8,7 % do 8,9 %
- obavezna polica ┼żivotnog osiguranja kao instrument osiguranja kredita

KREDIT DO 30.000 eura

- kredit je na 10 godina
- kredit je u eurima-
- depozit 10 %
- rata kredita 2.700 kuna
- gleda se crna lista i Hrok
- zatvaraju se crne liste i ovrhe-
- ako je osoba na odre─Ĺeno treba jamca

KREDIT DO 7.000 eura

- kredit je na 7 godina
- rata kredita je 116,03 eura
- kamata od 9,95 % do 11,49 %
- depozit 10 %-
- kredit mora iste─çi u 70 godini ┼żivota
- gleda se crna lisdta i Hrok
- zatvaraju se crne liste i blokade ra─Źuna


KREDIT DO 15.000 eura

- kredit je na 7 godina
- rata kredita je 248,64 eura
- kamata je od 9,95 % do 11,49 %
- 15 % depozita-
- gleda se Hrok i crna lista
- zatvaraju se blokade i ovrhe


Predmet hipoteke mo┼że biti; stambeni ili poslovni prostor, zemlji┼íte, gospodarske zgrade, skladi┼íta i druge nekretnine nad kojima se zalo┼żno pravo stje─Źe upisom u zemlji┼íne knjige, ali i pojedini oblici pokretnina, primjerice brodovi i zrakoplovi, nad kojima se zalo┼żno pravo stje─Źe upisom u zemlji┼íne knjige, ali i pojedini oblici pokretnina, primjerice brodovi i zrakoplovi, nad kojima se zalo┼żno pravo stje─Źe upisom u registar brodova i registar zrakoplova. Svoja prava hipotekarni vjerovnici ostvaruju preko suda, tra┼że─çi da hipotekarni zalog bude izlo┼żen javnoj prodaji, tj. dra┼żbi.

Stjecanjem hipoteke vjerovnik nema pravo posjeda zaloga, ve─ç zalo┼żno dobro ostaje na raspolaganju du┼żniku i mo┼że biti predmetom kupoprodaje. Du┼żnik je pritom obvezan voditi brigu o o─Źuvanju vrijednosti zalo┼żene nekretnine. Budu─çi da sigurnost naplate potra┼żivanja le┼żi u vrijednosti nekretnine, hipotekarni kredit u pravilu se odobrava u visini do 70% promjene ili procijenjene vrijednosti nekretnine. Odobrava se za izgradnju novih objekata ili za op─çe financiranje. Na hipotekarnom tr┼żi┼ítu vrlo veliko zna─Źenje imaju stambene hipoteke.